Het Witte Kerst toernooi

13 jarige Gachatur Kazarjan winnaar 25e witte kerst toernooi. Uitstekend resultaat vrijpionner Jesus Jara.

De 25e editie van " Het witte kerst toernooi" is een prooi geworden voor de slechts 13 jarige speler van het Helmondse HSC Gachatur Kazarjan. Helemaal verrassend is deze overwinning van deze jeugdspeler niet, aangezien hij in 2021 ook al Nederlands kampioen in de categorie D geworden is. Een zeer talentvol jeugdspeler dus, waar we ongetwijfeld meer van gaan horen. Met een TPR van maar liefst 2259 liet hij hiermee 41 deelnemers en diverse spelers met een hogere rating achter zich, en mag zich na grootmeester Twan Burg de jongste winnaar van "Het witte kerst toernooi" noemen. Twan was in 2002 slechts 12 jaar toen hij het toernooi won. Nog net een jaartje jonger!

In zijn kielzog wist Vrijpionner Jesus Jara een zeer verdienstelijke tweede plaats te behalen, waarmee hij eveneens meerdere hoger ingeschaalde spelers achter zich liet en een TPR van 2077 kon noteren. Ook dit is eigenlijk niet zo'n grote verrassing aangezien Jesus al meerdere keren heeft laten zien dat hij een sterke snelschaker is getuige zijn recente tweede plaats in het sterk bezette "Kiste Trui Toernooi" in Mook.

Derde werd oud winnaar Ornett Stork die wellicht met wat hogere verwachtingen aan het toernooi begon. 

Al met al is de 25e editie, voor de eerste keer onder bezielende leiding van Luuk Saris, met 42 deelnemers wederom een gezellig en succesvol toernooi gebleken wat zeker herhaald zal worden. 

Uitslagen 25e witte kerst toernooi 10 december 2022.